آموزش هوش مصنوعی

تاریخچه هوش مصنوعی

و اما تاریخچه اصلی  به سال های جنگ جهانی دوم بر می‌گردد. زمانی که نیروهای آلمانی برای رمز نگاری و ارسال ایمن پیام ها از ماشین enigma استفاده می کردند و دانشمند انگلیسی، آلن تورینگ در تلاش برای شکست این کدها برآمد. تورینگ به همراه تیمش ماشین bombe را ساختند که enigma را رمز گشایی می کرد. در سال 1936، تورینگ مقاله ای با عنوان درباره اعداد قابل محاسبه یا کاربردی در مسئله تصمیم گیری ارائه داد که در آن مفهوم یک ماشین جهانی که بعدا به عنوان ماشین جهانی تورینگ و سپس ماشین تورینگ نامیده شد. این ماشین از محاسبه هر چیزی که قابل محاسبه باشد، ارائه می دهد و این پیش درآمد رایانه مدرن محسوب می شود. هر دو ماشین enigma و bombe پایه های یادگیری ماشینی (machine learning) هستند که یکی از شاخه های هوش مصنوعی یا همان Artificial intelligence می‌باشد.

تورینگ ماشینی را هوشمند می‌دانست که بدون اینکه به انسان حس صحبت با ماشین را بدهد، با او ارتباط برقرار کند و این مسئله پایه علم هوش مصنوعی است یعنی ساخت ماشینی که مانند انسان فکر، تصمیم گیری و عمل کند.

و اما اگر به عقب تر بازگردیم میبینیم که موجودات هوشمندی که توانایی تفکر داشته باشند، در اسناد تاریخی از دوران باستان دیده می‌شوند. اولین تعریف از چنین موجوداتی، آن‌ها را ابزارهایی با قابلیت داستان‌گویی می‌دانستند. پس از گذشت قرن‌ها، در کتاب‌های داستانی همچون فرانکشتاین و غیره نمونه‌هایی از ماشین‌های هوشمند دیده شدند. کاراکترهای موجود در داستان‌های مذکور، اولین چالش‌ها را درباره‌ی اخلاقیات حوزه‌ی هوش مصنوعی مطرح کردند و به‌نوعی موجب تولد نگرانی‌ها نیز شدند.

اما از طرفی توسعه‌ی علومی همچون عصب‌شناسی و نظریه‌ی اطلاعات و سایبرنتیک، محققان را به تصور و تحقیق درباره‌ی احتمال توسعه‌ی یک مغز الکترونیکی واداشت. تورینگ، پرسش امکان‌پذیر بودن هوشمندی ماشین را به این پرسش تغییر داد. سوالی که مطرح شد این بود که آیا یک ماشین می‌تواند رفتارهای هوشمندانه انجام دهد یا نه؟

اولین مقاله‌ی رسمی که در این حوزه نوشته شد، در سال 1934 و توسط مک‌کولا و پیتس بود که نورون‌های مصنوعی را با توجه به نظریه‌ی کامل بودن تورینگ تعریف کردند. حوزه‌ی تحقیق پیرامون هوش مصنوعی، در سال 1956 و آزمایشگاهی در کالج دارتموث متولد شد. جان مک‌کارتی این حوزه را از زیرمجموعه‌ی سایبرنتیک و نظریه‌های سایبرنتیست‌هایی همچون نوربرت وینر خارج کرد و اصطلاح هوش مصنوعی به‌ نوعی توسط او متولد شد.

از پیش‌گامان و رهبران حوزه‌ی هوش مصنوعی می‌توان به آلن نول، هربرت سیمون، جان مک‌کارتی، ماروین مینسکی و آرتور ساموئل اشاره کرد. آن‌ها به‌کمک دانشجویان خود برنامه‌هایی توسعه می‌دادند که رسانه‌های جهان، لقب عجیب و غیر واقعی را برایشان انتخاب می‌کردند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آینده هوش مصنوعی
عمومی خبری
انواع هوش مصنوعی

هوش مصنوعی عمومی که به هوش مصنوعی قوی یا Strong AI نیز معروف است، یکی دیگر از انواع هوش مصنوعی به حساب می‌آید که می‌تواند هر کارکرد هوشمندانه انسانی را درک کند و آن را یاد بگیرد.

پلتفرم های یادگیری مبتنی بر هوش مصنوعی
عمومی خبری
سیستم های مدیریت یادگیری مبتنی بر هوش مصنوعی

سیستم های مدیریت یادگیری مبتنی بر هوش مصنوعی راهنمای مبتدیان برای پلتفرم های یادگیری مبتنی بر هوش مصنوعی یادگیری مبتنی بر هوش مصنوعی       امروزه هوش مصنوعی (AI) در عرصه های مختلف زندگی بشر نفوذ کرده است. از تجزیه و تحلیل داده های پزشکی و تشخیص در صنعت …

مزایای یادگیری برنامه نویسی برای کودکان
عمومی خبری
هوش مصنوعی در آموزش: مزایا و محدودیت ها

در حالی که هوش مصنوعی می تواند مزایای بسیاری را برای تجربه آموزشی به ارمغان بیاورد، خطر مشکلات فنی و اشکالاتی را نیز به همراه دارد که می تواند یادگیری را مختل کند.